ГоловнаПолітика

Поліція: "Пріуси" наближаються до вичерпання свого ресурсу

"У США автомобільний парк оновлюється раз на три роки. У нас - раз на 18 років".

Поліція: "Пріуси" наближаються до вичерпання свого ресурсу
Фото: Сергей Нужненко

Поліцейські Toyota Prius наближаються до вичерпання свого ресурсу, і Національна поліція напрацьовує механізм їх поступової заміни.

Про це журналістам у середу розповіли голова Національної поліції Сергій Князєв і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков після церемонії передачі поліцейським 70 автомобілів Skoda Rapid Active і 32 Renault Duster. Седани будуть використовувати для забезпечення громадської безпеки в містах, а кросовери - переважно в сільській місцевості.

"З огляду на, що моторесурс автомобілів Prius через кілька років майже буде вичерпано, ми експериментуємо з такими зразками автотранспорту", - пояснив Князєв.

"Таке щастя, як 1000 автомобілів Prius спочатку, а потім Mitshubishi за кіотські гроші, не завжди нам випадає, і в нас проблема з тим, щоб оновлювати щорічно автомобільний парк. У США, наприклад, автомобільний парк оновлюється раз на три роки. У нас - раз на 18 років, ми рахували. Тому потрібно подумати про механізм планомірної оптимізації і заміни, і потихеньку ми до цього напрямку йдемо", - додав і собі Аваков.

Міністр підкреслив, що поліція зобов'язана мати достатню кількість автомобілів, оскільки існує пряма кореляція між числом патрулів на дорогах і рівнем злочинності.

Князєв повідомив, що цього року поліція планує отримати ще 150 автозаків і 20-30 автобусів.

Нагадаємо, в Нацполіції є близько 1 360 автомобілів Toyota Prius, які у 2013-2015 роках Міністерство внутрішніх справ безкоштовно отримало від Міністерства екології та природних ресурсів у рамках проекту екологічних інвестицій.

"Ми зараз почнемо тендерні закупівлі спеціального транспорту для перевезення заарештованих, тому що це теж люди і потрібно до них ставитися з розумінням. Потреба в таких автомобілях - приблизно 150. На три і на дев'ять посадкових місць. Також маємо намір закупити автотранспорт для спеціальних підрозділів ТОР, спецполіції і підрозділів в АТО - це приблизно 20-30 автобусів на зразок Volkswagen або хто переможе", - сказав начальник поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram