ГоловнаПолітика

Україна почала оформляти електронні візи для громадян 46 далеких країн

Запит на візу іноземці можуть оформити на сайті evisa.mfa.gov.ua.

Україна почала оформляти електронні візи для громадян 46 далеких країн

Консульська служба Міністерства закордонних справ почала оформляти електронні візи громадянам 46 далеких країн, які хочуть відвідати Україну з діловою або туристичною поїздкою.

Про це йдеться в повідомленні МЗС.

Запит на візу іноземці можуть оформити на сайті evisa.mfa.gov.ua

Для оформлення електронної візи потрібно заповнити анкету он-лайн, скачати скановані копії необхідних документів, заплатити на сайті банківською картою (платіжних систем MasterCard Worldwide або Visa International) і роздрукувати отриману по електронній пошті електронну візу.

Електронні візи вводять для громадян таких держав, як Австралія, Антигуа і Барбуда, Багамські Острови, Барбадос, Бахрейн, Болівія, Бутан, Вануату, Гаїті, Гватемала, Гондурас, Гренада, Домініка, Домінікана, Індонезія, Камбоджа, Катар, Коста-Рика, Кувейт, Лаос, Маврикій, Малайзія, Мальдіви, Мексика, Мікронезія, М'янма, Непал, Нікарагуа, Нова Зеландія, Оман, Палау, Перу, Сальвадор, Самоа, Саудівська Аравія, Сейшельські Острови, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сент-Люсія, Сінгапур , Сурінам, Таїланд, Тимор-Лешті, Тринідад і Тобаго, Тувалу, Фіджі, Ямайка.

"Е-віза - абсолютно новий для України проект, який реалізується в нашій державі вперше з метою модернізації процедур у візовій сфері. Введення е-візи буде сприяти суттєвому спрощенню візових формальностей для охочих відвідати Україну з метою туризму чи бізнесу і є прогресивним кроком на шляху розвитку міграційно-візової сфери", - заявили в міністерстві.

Проект реалізовано у співпраці з Держприкордонслужбою, Ощадбанком і Інститутом програмних систем НАНУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram