ГоловнаПолітика

Суд заборонив АРМА розпоряджатися майном Клименка

Агентство не може продавати квартири екс-міністра.

Суд заборонив АРМА розпоряджатися майном Клименка
Квартира Клименко в Киеве
Фото: facebook.com/arma.gov.ua

Окружний адміністративний суд Києва залишив без змін ухвалу про заборону Національному агентству України з повернення корупційних активів (АРМА) управляти арештованим майном колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

"Зокрема, агентству заборонено управляти і продавати елітні квартири в Києві і Одесі, 20 машиномісць, нежитлові приміщення в ТРЦ "Гулівер" і низку елітних транспортних засобів, що належать екс-міністру і його оточенню, яких зараз звинувачують у створенні злочинної організації, привласненні і розтраті майна, службовій підробці і фіктивному підприємництві. Суд, посилаючись на свій досвід і нормативну практику, вирішив, що в цій справі варто тимчасово призупинити будь-які дії з майном. У той самий час майно залишається у віданні АРМА", - повідомляє Transparency International Ukraine у фейсбуці, уточнюючи, що рішення було прийнято 2 квітня.

На сайті АРМА ця інформація підтверджується. 4 квітня голова агентства дасть брифінг з цього приводу.

Нагадаємо, на початку жовтня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що арештовані активи Клименка переходять в управління АРМА. У тому числі: 77 елітних квартир у Печерському районі Києва, 17 недобудованих будинків у Козині Київської області, майно охоронної структури "Скіф", а також база відпочинку в Київській області. Крім того, агентству передано 22 елітні автомобілі і 1 тис. залізничних напіввагонів вартістю 900 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram