ГоловнаПолітика

Контроль над справою Холодницького передали Генінспекції ГПУ

Антикорупційний прокурор раніше зажадав змінити підслідність його справи.

Контроль над справою Холодницького передали Генінспекції ГПУ
Назар Холодницкий
Фото: Lb.ua

Процесуальне керівництво в справі проти антикорупційного прокурора Назара Холодницького передано від департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної інспекції ГПУ.

Про це "Українську правду" повідомив керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ ГПУ Володимир Гуцуляк.

Раніше Холодницький зажадав змінити підслідність кримінального провадження щодо нього, "оскільки керівник департаменту є фактичним фігурантом у трьох провадженнях САП і НАБУ".

Гуцуляк зазначив, що йому відомо тільки про одну справу, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідує стосовно нього.

"Я знаю про одне. Воно зареєстроване за моєю ініціативою після виходу сюжету з приводу моєї дружини. Воно було зареєстровано за підслідністю і направлено в НАБУ. Там проводили слідчі дії, і я давав свідчення. Очевидно, що саме це провадження викликає у нього якісь міркування з приводу упередженості працівників нашого підрозділу", - розповів він.

"З огляду на це, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно Холодницького недавно змінено, його здійснюють прокурори генеральної інспекції. Це було рішення генерального прокурора", - додав Гуцуляк.

За законодавством, процесуальний прокурор керує роботою слідчого.

За словами Гуцуляка, Холодницький у вівторок на допиті спілкувався зі слідчим з департаменту з розслідування особливо важливих справ, але процесуальне керівництво здійснюють прокурори Генінспекції, і саме вони будуть керувати всім слідством.

Генеральна інспекція - спеціальний підрозділ для виявлення корупціонерів у лавах прокурорів, створений восени 2016 року.

Нагадаємо, 30 березня генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артем Ситник подали стосовно Холодницького скаргу в дисциплінарну комісію прокурорів. Вони пропонують звільнити антикорупційного прокурора.

ГПУ і НАБУ близько місяця прослуховували кабінет Холодницького. За словами Ситника, Холодницький чинив тиск на підлеглих, суд і свідків у низці резонансних справ. Антикорупційний прокурор усі звинувачення заперечує. Він каже, що на записах нічого крамольного немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram