ГоловнаПолітика

Рада відмовилася скасувати е-декларування для антикорупціонерів

Законопроекти набрали менш ніж 160 голосів.

Рада відмовилася скасувати е-декларування для антикорупціонерів
Фото: LB.ua

Верховна Рада відмовилася скасувати електронне декларування для членів антикорупційних громадських організацій.

За ухвалення за основу законопроектів №6271 і №6674 проголосували 156 і 157 депутатів при мінімально необхідних 226.

Законопроект №6271 вилучає із закону "Про запобігання корупції" норму, згідно з якою декларації зобов'язані подавати фізичні особи, які отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм технічної допомоги у сфері запобігання та протидії корупції.

Президентський законопроект №6674 разом зі скасуванням е-декларування вводить додатково податкову звітність для антикорупціонерів.

Зокрема, пропонувалося встановити, що громадські об'єднання із загальним річним доходом понад 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб зобов'язані щорічно до 1 квітня оприлюднити на своєму сайті і надати для публікації на офіційному сайті Державної фіскальної служби фінансовий звіт за рік.

Після відхилення цих законопроектів голова парламенту Андрій Парубій запропонував депутатам повторно включити в порядок денний сесії законопроект №8120 (№8120-1) про продовження терміну подачі е-декларацій антикорупціонерами, однак і цього разу Рада відмовилася розглядати його.

Нагадаємо, поправки до закону про електронне декларування, згідно з якими члени громадських антикорупційних організацій зобов'язані звітувати про доходи, були прийняті Радою 23 березня 2017 року. Захід виступив за скасування цього нововведення. У результаті минулого тижня президент Петро Порошенко заявив, що введення е-декларування для антикорупціонерів було помилкою, і закликав виправити її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram