ГоловнаПолітика

Суд відмовив Розенблату у виїзді за кордон

Депутат звертався для отримання дозволу на виїзд до Німеччини, але отримав відмову.

Суд відмовив Розенблату у виїзді за кордон
Фото: Україна Молода

Солом'янський районний суд Києва відмовився дозволити виїзд за кордон депутату Верховної Ради Бориславу Розенблату (позафракційний).

Про це йдеться в рішенні суду від 21 березня.

Адвокати депутата звернулися до слідчого судді з клопотанням про скасування частини зобов'язань, покладених на Розенблата, а саме - обов'язку здати на зберігання свої закордонні паспорти.

Захисники зазначили, що, виконуючи покладені на нього обов'язки заступника голови комітету Ради з питань промислової політики і підприємництва і з огляду на відсутність будь-яких обмежень у пересуванні, Розенблат намагався вилетіти з міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни), але його зняли з рейсу, а паспорт для виїзду за кордон і дипломатичний паспорт вилучили. Надалі документи на підставі постанови від 19 жовтня 2017 року були визнані речовими доказами в кримінальному провадженні.

Відзначають, що депутат звертався до уповноважених осіб для отримання дозволу на виїзд з робочим візитом до Німеччини, але отримав відмову.

"На переконання захисника, покладений на Розенблата обов'язок і фактичні дії працівників НАБУ є перешкодою виконанню ним безпосередніх обов'язків перед країною і виборцями, прямим порушенням його законних прав та інтересів, враховуючи тривалість досудового розслідування (майже 16 місяців)", - ідеться в рішенні суду.

Суд вирішив, що захист не надав переконливих доказів порушення прав депутата, і відмовив його адвокатам.

Прокурор у суді виступив проти задоволення клопотання і вказував на ризик втечі підозрюваного.

Нагадаємо, раніше Верховний Суд залишив без змін рішення апеляційного суду про обрання запобіжного заходу народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді 7 млн грн застави.

У грудні минулого року Спеціалізована антикорупційна прокуратура відмовила Розенблату в виїзді на новорічні свята до Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram