ГоловнаПолітика

Ющенко вважає, що дипломатичний демарш глибоко вразив Путіна

"Це морально девальвує перед усім світом те, що робить Путін та його оточення".

Ющенко вважає, що дипломатичний демарш глибоко вразив Путіна
Фото: www.molodist.com

Третій президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю BBC висловив упевненість, що масова висилка російських дипломатів сильно вплинула на президента Росії Володимира Путіна.

"Переконаний, що дипломатичний демарш глибоко неприємно вразив особисто Путіна. Це велика демонстрація солідарності з британськими політиками всього європейського та неєвропейського світу", - заявив він.

Ющенко вважає, що у 2014 році відсутність єдиної реакції Заходу на анексію і окупацію українського Криму дозволило Росії розпочати військове вторгнення на Донбасі.

"Кримська авантюра Росії вдалась дуже дешево, і це підігріло до наступного кроку - а чому не провести анексію ще дев'яти областей України? Але у цього плану зламалися зуби, бо на захист України стало молоде покоління, по суті, весь Майдан у Києві у кросівках і куртках пішов на східний фронт. Путінська політика боїться одного, щоб проти неї не виступили солідарно десятки країни. Чому історія про висилку російських дипломатів так вразила Росію? Не тому, що є фізична шкода, а тому, що це морально девальвує перед усім світом те, що робить Путін та його оточення. Путін та його соратники бояться, щоб Європа не почала говорити одним голосом", - заявив екс-президент.

Нагадаємо, що після отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в англійському Солсбері 4 березня країни Заходу почали масово висилати російських дипломатів, що пов'язані з розвідкою. Це сталося у зв'язку з тим, що Британія прийшла до висновку, що замах на Скрипалів із використанням хімічної зброї організувала російська влада.

14 березня висилку почала Великобританія, а з 26 березня до неї приєдналися ще майже 30 країн світу. Загальна кількість висланих дипломатів перевищила 150 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram