ГоловнаПолітика

Холодницький попросив змінити слідчих і прокурорів у його справі

Голова САП не довіряє Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки.

Холодницький попросив змінити слідчих і прокурорів у його справі
Фото: Lb.ua

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький наполягає на зміні підслідності кримінального провадження, у рамках якого стосовно нього проводилися негласні слідчі дії, закликаючи до об'єктивності розслідування.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Була спроба провести слідчі дії - у вигляді відбору зразків голосу, але я вважаю, що є необ'єктивне ставлення, оскільки керівник департаменту є фактичним фігурантом у трьох провадженнях САП і НАБУ. Мені не доводиться розраховувати на об'єктивність слідства, тому я чекаю на рішення про зміну слідчих

і прокурорів департаменту, який розслідує це провадження", - сказав Холодницький після виходу з департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України у вівторок.

"Поки не вирішено питання підслідності, я не братиму участі у слідчих діях", - додав він.

Разом із тим керівник САП запевнив: "Я готовий давати всі свідчення, я готовий відстоювати свою позицію".

За словами Холодницького, у вівторок він прийшов на допит без адвокатів. "Я готовий відстоювати свою позицію із захистом чи без захисту", - додав він.

Нагадаємо, що 30 березня генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артем Ситник подали на Холодницького скаргу в дисциплінарну комісію прокурорів. Вони пропонують звільнити антикорупційного прокурора.

ГПУ і НАБУ близько місяця прослуховували кабінет Холодницького. За словами Ситника, Холодницький тиснув на підлеглих, суд і свідків у низці резонансних справ. Антикорупційний прокурор всі звинувачення заперечує. Він каже, що на записах нічого крамольного немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram