ГоловнаПолітика

У Росії порушили справу проти Авакова (оновлено)

Його звинуватили в зриві виборів президента РФ на материковій частині України.

У Росії порушили справу проти Авакова (оновлено)
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу стосовно міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Справа стосується рішення МВС не пускати громадян Росії на виборчі дільниці на материковій частині України на виборах президента Росії 18 березня 2018 року. Ці дії кваліфікували за п. «В» ч.2 ст.141 КК РФ - перешкоджання здійсненню виборчих прав або роботі виборчих комісій.

"Аваков, діючи групою осіб за попередньою змовою, давав вказівки підлеглим по службі... не пропускати на виборчі дільниці громадян РФ, які перебували на території України від 18 березня 2018 року для участі у виборах президента. У результаті злочинних дій Авакова та інших осіб були грубо порушені законні права та інтереси громадян, гарантовані Конституцією Російської Федерації", - заявили в Слідкомі.

Оновлення. Голова МВС лаконічно відреагував на відкриту проти нього кримінальну справу.

"Служу українському народу!" - написав Аваков у своєму Twitter.

Нагадаємо, напередодні виборів президента РФ голова МЗС Арсен Аваков заявив, що громадяни РФ, окрім дипломатів, не допускатимуться на територію російських дипустанов в Україні для участі в виборах президента РФ. У МВС послалися на заяву МЗС від 21 лютого, в якій сказано, що голосування на виборах президента РФ в приміщеннях дипломатичних і консульських представництв РФ на території України буде можливим тільки за умови, що вибори не будуть проводитися в окупованих Криму і Севастополі.

Росія вимогу не проводити вибори в Криму не виконала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram