ГоловнаПолітика

Бурбак: "Північний потік-2" призведе до економічної та політичної дестабілізації всієї Європи

"Українському парламенту необхідно донести до світу, що домінування "Газпрому" на газовому ринку небезпечне".

Бурбак: "Північний потік-2" призведе до економічної та політичної дестабілізації всієї Європи
Фото: times.cv.ua

"Народний Фронт" наполягає на ухваленні постанови про звернення Верховної Ради України до міжнародної спільноти з приводу недопущення будівництва Росією газопроводу Nord Stream-2. Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

"Три тижні тому фракція "Народний Фронт" зареєструвала проект постанови про звернення Верховної Ради до міжнародної спільноти про неприпустимість будівництва газопроводу Nord Stream-2 і загрози монополії Російської Федерації на газовому ринку Європи. Ми щиро сподіваємося, що на цьому пленарному тижні парламент, врешті-решт, проголосує цю постанову", - сказав він.

Автор постанови підкреслив, що українському парламенту необхідно донести до світу, що домінування "Газпрому" на газовому ринку небезпечне.

"Керівництво Росії ніколи не дотримувалося слова. У цьому Україна і Європа вкотре переконалися 1 березня, коли "Газпром" різко знизив транзит газу. Хімічна атака Росії на Британію і нове загострення відносин між Росією і Заходом - це яскрава ілюстрація дикості Кремля і психічної неврівноваженості російського диктатора", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також додав, що впровадження газопроводу небезпечне і безвідповідальне.

"Наслідки реалізації проекту Nord Stream-2 вийдуть за рамки комерції чи внутрішніх справ країн ЄС і спричинять економічну і політичну дестабілізацію всієї Європи, а отже - і планети в цілому", - підкреслив керівник фракції.

Він також зазначив, що фракція позитивно сприйняла рішення Європарламенту, яким поширюються єдині правила внутрішнього газового ринку ЄС.

"Ми вітаємо рішення Європарламенту, який підтримав законопроект Єврокомісії, який поширює єдині правила внутрішнього газового ринку Євросоюзу на цей проект. У нашому розпорядженні також йдеться про те, що президент і уряд повинні ініціювати консультації з Єврокомісією з питань "Північного потоку-2" відповідно до Угоди про асоціацію між ЄС і Україною", - додав керівник фракції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram