ГоловнаПолітика

Влада Києва відмовилася від виплат матеріальної допомоги до Великодня

Це пов'язано з відсутністю коштів для пільгових виплат.

Влада Києва відмовилася від виплат матеріальної допомоги до Великодня
Фото: fakty.ictv.ua

Київміськадміністрація цього року не виплачуватиме традиційної разової матеріальної допомоги пільговим категоріям киян з нагоди Великодня.

Про це Українським Новинам повідомив директор департаменту соціальної політики Київміськадміністрації Юрій Крикунов.

"Цього року матеріальна допомога за кошти бюджету виплачуватися не буде", - повідомив він.

За словами Крикунова, це пов'язано з відсутністю коштів для пільгових виплат.

КМДА традиційно виплачувала одноразову матдопомогу одержувачам пенсії на дітей-сиріт, сім'ям киян, які загинули в Революції гідності або в АТО, сім'ям загиблих волонтерів, Праведників Бабиного Яру, жертвам політичних репресій і членам їх сімей, учасникам оборони Києва в складі формувань народного ополчення і батькам солдатів строкової служби, які загинули в мирний час, малозабезпеченим сім'ям та одержувачам компенсацій за надання соціальних послуг та з догляду за інвалідом І групи або особам, які досягли 80-річного віку.

Також виплати призначалися киянам, важко травмованим протягом Революції гідності, киянам-учасникам АТО, інвалідам І групи, розмір пенсії яких не перевищує два прожиткові мінімуми для осіб, які втратили працездатність, а також інвалідам з дитинства.

У 2017 році Київміськадміністрація виплатила одноразову матеріальну допомогу для 464,5 тис. киян на загальну суму близько 65,2 млн гривень з нагоди Великодня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram