ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання в Міноборони

Матеріали щодо двох менеджерів "Трейд Коммодіті" виділено в окреме провадження.

НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання в Міноборони
Замминистра обороны Игорь Павловский
Фото: mil.gov.ua

Національне антикорупційне бюро повідомило про завершення досудового розслідування стосовно посадових осіб Міністерства оборони, підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом розкрадання 149 мільйонів гривень держкоштів при закупівлі палива для армії.

28 березня 2018 року цих особам і їхнім захисникам відкрили матеріали досудового розслідування для ознайомлення, повідомляють на сайті НАБУ.

Заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора відділу Департаменту державних закупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича, його підлеглого і посадову особу Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони підозрюють за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (розтрата майна).

Фактичний власник комерційного підприємства "Трейд Коммодіті", який постачав паливо для Міноборони, підозрюється в співучасті за цією ж статтею.

За даними слідства, на початку 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідкого палива. За результатами торгів 26 квітня 2016 року Комітет для 14 лотів затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 і 18 травня 2016 року між Міністерством і переможцем конкурсних торгів було укладено 14 договорів про постачання палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів держбюджету на загальну суму понад 1 млрд грн.

Однак протягом червня-серпня 2016 року, як вважає слідство, за відсутності будь-яких правових підстав замовник і постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими було збільшено ціну за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. Постачальник додатково отримав 149 млн 339 тис. грн.

У рамках розслідування в окреме провадження виділили матеріали щодо ще двох підозрюваних - представника і номінального директора "Трейд Коммодіті", які зараз перебувають у міжнародному розшуку. НАБУ подало клопотання про заочне розслідування проти них.

Нагадаємо, всім чотирьом чиновникам Міноборони, підозрюваним у цій справі, суд обрав запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram