ГоловнаПолітика

Холодницький не прийшов на допит у Генпрокуратуру (оновлено)

На цей момент антикорупційний прокурор перебуває на роботі.

Холодницький не прийшов на допит у Генпрокуратуру (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький не прийшов на допит у Генеральну прокуратуру.

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах.

За його словами, допит Холодницького мав відбутися в п'ятницю о 10:00.

Чому він не з'явився, співрозмовник не повідомив.

На цей момент Холодницький перебуває на роботі.

Оновлення. Керівник департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк, уточнив, що Холодницький не прийшов на виклик для надання зразків свого голосу, передає "Укрінформ". "Слідчий департаменту розслідування в сфері економіки викликав Холодницького для надання зразків голосу, однак він не з'явився на 10:00", - сказав він.

Гуцуляк зазначив, що в разі повторної неявки до Холодницького застосують привід.

Оновлення. Генпрокуратура і Національне антикорупційне бюро просять Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів притягнути Холодницького до дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко в Фейсбуці.

"У межах кримінального провадження, яке розслідує НАБУ спільно з ГПУ, за здобутими під час слідства фактами в КДКП з підписами генпрокурора Юрія Луценка та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника спрямовані дисциплінарні скарги про вчинення керівником САП Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків", - написав він.

Лисенко додав, що прокурора можуть притягнути до відповідальності в дисциплінарному провадженні, згідно з ч. 1 ст. 43 Закону "Про прокуратуру", з таких підстав: невиконання або неналежне виконання службових обов'язків; розголошення таємниці, що охороняється законом, яка стала відомою прокурору під час виконання повноважень; вчинення дій, що паплюжать звання прокурора, які можуть викликати сумнів у його об'єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури; грубе порушення правил прокурорської етики; втручання або будь-яке інший вплив прокурора у випадках або порядку, не передбачених законодавством, у службову діяльність іншого прокурора, службових, посадових осіб або суддів, у тому числі шляхом публічних висловлювань щодо їх рішень, дій або бездіяльності, за відсутності при цьому ознак адміністративного або кримінального правопорушення.

Нагадаємо, напередодні генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що ГПУ і Національне антикорупційне бюро прослуховували кабінет Холодницького. При цьому він не повідомив, чи були задокументовані будь-які протиправні дії антикорупційного прокурора.

Повідомлення про те, що НАБУ і Генпрокуратура кілька тижнів прослуховували кабінет Холодницького, з'явилися 20 березня. Однак директор НАБУ Артем Ситник назвав повідомлення про прослуховування "фантастикою".

Сам Холодницький підтвердив, що в його кабінеті знайшли пристрій прослуховування, але заявив, що у відставку не збирається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram