ГоловнаПолітика

Московський суд виніс заочний вирок росіянину з полку "Азов"

Роман Желєзнов перебуває в Києві і далі працює у штабі "Азову".

Московський суд виніс заочний вирок росіянину з полку "Азов"
Роман Железнов
Фото: vk.com

Бабушкінський суд Москви заочно засудив до чотирьох років суворого режиму росіянина Романа Желєзнова за участь у бойових діях у складі полку "Азов".

Про це повідомляє "Интерфакс".

Суд постановив визнати Желєзнова винним у скоєнні злочину за ч.3 ст.359 КК РФ (участь найманця у збройному конфлікті або у військових діях) і призначити йому покарання у вигляді чотирьох років виправної колонії суворого режиму. Вирок набув чинності 29 березня.

Про порушення кримінальної справи проти Желєзнова прес-служба Слідчого комітету Росії повідомляла на початку жовтня 2017 року. За даними СК, раніше він був судимий за крадіжку і хуліганство, а в липні 2014 прибув в Україну і воював у складі "Азову".

У вироку зазначено, що Желєзнов воював у районі села Широкине і під Маріуполем. Також стверджується, що в Україну Желєзнов потрапив через Європу за допомогою зв'язків в українській організації "Соціал-національна асамблея", яка входить у "Правий сектор", і з командирами "Азову".

За даними "Интерфакса", зараз Желєзнов перебуває в Києві і далі працює у штабі "Азову". У Генпрокуратурі Росії агентству повідомили, що "компетентними органами України у видачі Російській Федерації зловмисника було відмовлено".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram