ГоловнаПолітика

Миколаївська поліція запропонувала передати справу про самогубство Волошина до Києва

Питання підслідності розглядатиме керівництво Національної поліції.

Миколаївська поліція запропонувала передати справу про самогубство Волошина до Києва
Владислав Волошин
Фото: news.pn

Начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області генерал Юрій Мороз попросив керівництво Національної поліції вирішити питання про зміну підслідності справи про самогубство Владислава Волошина.

Про це йдеться на сайті миколаївської поліції.

"Я звернувся до керівництва Національної поліції України з приводу зміни підслідності зазначеного провадження з метою вирішення питання про передачу його в Головне слідче управління або інші територіальні підрозділи", - заявив Мороз.

Він підкреслив, що слідство, як і раніше, розглядає шість версій самогубства Волошина і не відкидає жодну з них.

"Поліція закликала всіх, хто володіє будь-якою корисною для слідства інформацією, звернутися до Слідчого управління. Але незважаючи на всі запрошення, навіть встановлені особи, співробітники аеропорту, які повідомляли пресі, що володіють інформацією про тиск або корупційні складові, вже вдруге не з'явилися на допит за викликом слідчого. Так само після того, як я запропонував громадськості здійснювати прозорий і неупереджений контроль за перебігом слідства, залучивши до справи в рамках кримінального провадження адвокатів від сторони сім'ї Владислава Волошина... минуло три доби, але жоден з адвокатів не звернувся у Слідче управління з метою надання допомоги родині загиблого. Тож я розумію, що об'єктивність і неупередженість слідства насправді не цікавлять активістів, а заклики і гасла мають суто політичний характер", - поскаржився поліцейський.

Нагадаємо, 29-річний керівник Миколаївського обласного аеропорту Владислав Волошин наклав на себе руки 18 березня. У момент самогубства вдома перебувала родина Волошина.

Пізніше з'явилася інформація, що Волошин міг застрелитися через сумнівний тендер. У ЗМІ потрапило листування Волошина і невідомого, яке вони вели наприкінці лютого. У ньому Волошин ділиться зі співрозмовником копіями доручень губернатора Миколаївської ОДА Савченка, а також копією висновків перевірки Держаудитслужби ремонтних робіт в аеропорту. Волошин скаржиться на Савченка, а також говорить, що його навідують думки про самогубство. Він також повідомляє, що хотів писати заяву на звільнення, але губернатор продовжив йому контракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram