ГоловнаПолітика

Президент не підпише закон, якщо він буде свідомо неконституційним, - Філатов

Заступник голови АП не виключає ухвалення законопроекту про антикорупційний суд у квітні.

Президент не підпише закон, якщо він буде свідомо неконституційним, - Філатов
Фото: Макс Требухов

Президент не підпише закон, якщо він буде свідомо неконституційним. Про це заступник голови Адміністрації Президента Олексій Філатов сказав журналісту LB.ua після презентації результатів судової реформи в Україні у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні.

«Немає сенсу інвестувати стільки сил і часу у створення суду, щоб через якийсь час закон про нього був визнаний неконституційним. Навіщо працювати на свідомо негативний результат?» - сказав Філатов, коментуючи причини, через які Президент може не підписати законопроект про антикорупційний суд у разі його прийняття у другому читанні.

Філатов також підкресливши, що в кожному разі рішення про підписання прийнятого закону буде приймати Президент.

Коментуючи прогнози спікера парламенту Андрія Парубія про можливе прийняття законопроекту про створення антикорупційного суду у квітні, заступник голови АП підтвердив, що це можливо.

Нагадаємо, 1 березня Верховна Рада прийняла законопроект про антикорупційний суд у першому читанні. Президент Петро Порошенко закликав не зволікати з прийняттям цього закону і порадив не виходити за рамки Конституції під час доопрацювання документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram