ГоловнаПолітика

ГПУ заперечує підготовку до затримання Холодницького

"Це чутки. Тому немає сенсу це якось коментувати", - заявила прес-секретарка Юрія Луценка.

ГПУ заперечує підготовку до затримання Холодницького
Фото: Lb.ua

Прес-секретарка генерального прокурора Лариса Сарган відреагувала на інформацію про підготовку затримання й арешту антикорупційного прокурора Назара Холодницького.

"Це чутки. Інформація про прийдешній арешт Холодницького - це чутки. Тому немає сенсу це якось коментувати", - сказала вона LB.ua.

У вівторок агентство "Українські Новини" з посиланням на джерело в Генпрокуратурі повідомило, що Холодницького можуть заарештувати найближчим часом.

Сам Холодницький у коментарі LB.ua назвав "маренням" цю інформацію.

"Це просто медійна атака! Я перебуваю на своєму робочому місці. Виконую свої обов'язки. Ніякого рапорту про відставку я не писав і не збираюся", - заявив він.

Холодницький зазначив, що інформація про нібито його прийдешній арешт і затримання - це "спроба мене до чогось схилити, але не дочекаються".

Також антикорупційний прокурор додав, що кампанія з його дискредитації зайшла занадто далеко.

"Що далі напишуть, що я помер? Це повна маячня!" - обурився він.

Нагадаємо, напередодні генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що Генеральна прокуратура і Національне антикорупційне бюро прослуховували кабінет Холодницького. При цьому він не повідомив, чи були задокументовані будь-які протиправні дії антикорупційного прокурора.

Повідомлення про те, що НАБУ і Генпрокуратура кілька тижнів прослуховували кабінет Холодницького, з'явилися 20 березня. Однак директор НАБУ Артем Ситник назвав повідомлення про прослуховування "фантастикою".

Сам Холодницький підтвердив, що в його кабінеті знайшли пристрій прослуховування, але заявив, що у відставку не збирається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram