ГоловнаПолітика

У Житомирській області випадково знайшли 200 одиниць військової техніки (оновлено)

БТР, БМП, ЗІЛ й "Урали" підготували до продажу.

У Житомирській області правоохоронці, розслідуючи пошкодження магістрального нафтопроводу, вийшли на схему розкрадання спеціальної техніки і транспортних засобів. Протягом двох тижнів було проведено низку обшуків у Новоград-Волинському районі і вилучено майже 200 одиниць, підготовлених до продажу.

"Серед виявленої техніки - БТР, БМП, ЗІЛ, "Урали", ГАЗ, кунги, причепи, автоцистерни, автовишки, тягачі з лебідками й інша техніка, у т.ч. для транспортування людей сушею і водою. Також вилучено значну кількість запчастин до них, акумуляторні батареї, шини й інше", - повідомляють на сайті поліції.

Встановлюється, кому належить техніка і чи перебуває вона на обліку у військових частинах.

Також з'ясувалося, що в інтернеті фізособа розмістила оголошення про продаж цієї техніки.

Санкціоновані обшуки були проведені за кількома адресами, де зберігалися транспортні засоби. Крім самої техніки, були вилучені документи про її походження. Зазначену в них інформацію перевіряють.

Порушено справу за ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Поліція ініціювала накладення арешту на знайдену техніку до з'ясування всіх обставин.

Оновлення. Радник президента України Юрій Бірюков підтвердив факт виявлення техніки. "Техніка є, її дійсно знайшли більш ніж 200 одиниць, усі номери кузовів-агрегатів переписані", - заявив він у

фейсбуці.

При цьому він заявив, що техніка не крадена (як було зазначено спочатку в заголовку замітки на LB.ua), а була легально передана на реалізацію за часів уряду Юлії Тимошенко.

"Жодна людина не згадала про рішення уряду Тимошенко від 2008 року. Де вся ця техніка. Де ще є літаки МіГ-29 другої категорії зберігання (тобто практично в ідеальному стані), де труси і ґудзики, танки і паливозаправники. Де літак оцінено в півтора мільйона гривень, а ПЗРК "Стріла" - в 65 тисяч 767 гривень", - заявив він.

Нагадаємо, Житомирська область - один з регіонів, де нелегально видобувають бурштин. У липні 2016 року спецпризначенці затримали бурштинокопачів із військовим тягачем у Рівненській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram