ГоловнаПолітика

Теракт Савченко та Рубана планувався як початок наступу РФ, - Луценко

Частиною плану з дестабілізації були спроби штурму Жовтневого палацу шанувальниками Саакашвілі.

Народний депутат Надія Савченко і керівник Центру звільнення полонених Офіцерський корпус Володимир Рубан діяли в рамках більш глобального плану.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі ICTV.

"Ми прекрасно розуміємо, що Рубан і Савченко, навіть коли їм здавалося, що вони завербували цілий полк спецназу, не могли діяти окремо від якогось більш глобального плану. Я особисто вважаю, що події з дестабілізації столичних вулиць під час перекриття центральних магістралей, перших спроб штурмів Жовтневого палацу, які демонстрували шанувальники Саакашвілі, були частиною плану з дестабілізації", - сказав він.

Також Луценко додав, що за терактом в Києві був би наступ російських військ на чолі з втікачем-президентом Віктором Януковичем.

Нагадаємо, 23 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував Надію Савченко на 2 місяці без права внесення застави.

22 березня Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і дозволила її арешт і взяття під варту. Після цього генпрокурор Юрій Луценко вручив підозру Савченко в присутності адвоката.

Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну й інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч .3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram