ГоловнаПолітика

Суд розгляне апеляцію на арешт Савченко в четвер (оновлено)

Депутат продовжує голодування в СІЗО.

Суд розгляне апеляцію на арешт Савченко в четвер (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Захист народного депутата Надії Савченко, яка минулого тижня була заарештована за звинуваченням у підготовці теракту, в понеділок подасть апеляційну скаргу на запобіжний захід.

Про це заявила сестра Надії Савченко Віра після візиту в ізолятор тимчасового утримання СБУ, передає кореспондент LB.ua.

"Сьогодні адвокати обов'язково подаватимуть апеляційну скаргу. Надя продовжує голодування. Це її зброя проти тоталітарного режиму", - заявила вона.

З її слів, вона намагалася передати сестрі воду, але охорона СІЗО цього не дозволила.

Також сестра Савченко зазначила, що в СІЗО СБУ їй не дали можливості зустрітися з Надією.

"Сьогодні я передала їй особисті речі. Це предмети гігієни: пральний порошок і інші речі", - додала вона.

Оновлення 11:42. Адвокат Савченко Віктор Чевгуз повідомив, що апеляційне засідання суду у справі Савченко відбудеться через 2-3 дні.

"Протягом години-двох ми подамо апеляційну скаргу. Ми наполягаємо, що справа проти неї - це мерзенна політична розправа... Як показує практика, розгляд справи відбувається на другий-третій день після подачі скарги", - заявив він.

Чевгуз підкреслив, що апеляційна скарга "написана на семи аркушах і вона погоджена".

З його слів, з 10:00 до 11:00 ранку захист провів із Савченко, яка скаржилася на умови утримання в СІЗО.

Оновлення 15:48. Пізніше Чевгуз повідомив, що апеляційну скаргу подано.

"Під номером 1627/7 сьогоднішнім числом зареєстрована моя апеляційна скарга. Через 2-3 дні буде призначено дату розгляду", - сказав він.

Захист Савченко просить Апеляційний суд скасувати рішення Шевченківського районного суду Києва, визнати підозру необґрунтованою і обрати запобіжний захід, не пов'язаний з арештом.

Чевгуз додав, що його підзахисна поки що не потребує медичної допомоги і їй надали дозвіл на побачення з матір'ю.

Оновлення 16:38. Розгляд скарги призначено на 13:30 29 березня, повідомив Апеляційний суд Києва.

Нагадаємо, 23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав Надії Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

22 березня Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і дозволила її арешт і взяття під варту. Після цього генпрокурор Юрій Луценко вручив підозру Савченко в присутності адвоката.

Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram