ГоловнаПолітика

Омбудсмен Денисова планує відвідати Крим і окупований Донбас

Представники ООН заявили про готовність координувати спільну діяльність у питаннях захисту прав біженців.

Омбудсмен Денисова планує відвідати Крим і окупований Донбас
Фото: http://sockraina.com/

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова планує відвідати анексований Росією Крим і окуповану територію Донбасу.

Про це повідомляють на сайті омбудсмена.

У п'ятницю, 23 березня, Денисова провела зустріч із помічником Верховного комісара ООН у справах біженців з питань операцій Джорджем Окот-Оббо і директором Бюро Європи УВКБ ООН Паскалем Моро.

Відзначено, що йшлося про перспективи співпраці з питань захисту прав біженців, шукачів притулку та внутрішньо переміщених осіб.

"Як голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення я брала активну участь у розробці законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо права на отримання пенсій окремим категоріям громадян», який зараз зареєстрований у парламенті. Ухвалення цього закону забезпечить урегулювання ситуації в сфері призначення і виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам, а також громадянам, які проживають на неконтрольованих територіях", - зазначила Денисова.

Вона також поінформувала про практичні кроки щодо вирішення проблемних питань біженців і внутрішньо переміщених осіб.

"Особливу увагу було приділено порядку перетину лінії зіткнення на території Донецької та Луганської областей, а також проїзду на і з окупованої території", - наголошено в повідомленні.

Представники ООН висловили свою підтримку діяльності українського омбудсмена і заявили про готовність тісно координувати спільну діяльність у питаннях захисту прав біженців.

Нагадаємо, згідно з опитуваннями, найбільш актуальні проблеми вимушених переселенців в Україні - це оплата оренди житла (22%), житлово-комунальних послуг (15%) і житлові умови (12%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram