ГоловнаПолітика

Миколаївського чиновника з громадянством Росії затримано за виготовлення фальшивих паспортів

Його син виявився російським військовослужбовцем.

У Миколаєві 22 березня за підозрою у виготовленні фальшивих паспортів було затримано начальника відділу організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міськради Олександра Кондратьєва. Про це повідомила прес-секретаря генерального прокурора Лариса Сарган у фейсбуці.

Разом із ним затримано ще п'ятьох осіб: колишнього співробітника міграційної служби, громадянина Республіки Молдова, жителя Київської області і двох жителів Миколаївської області.

Слідство встановило, що в період з травня 2017 по березень 2018 року Кондратьєв, який, як виявилося, має подвійне громадянство України і Росії (а його син - громадянин Росії і військовослужбовець Збройних Сил Росії), разом з жителями Київської та Миколаївської областей, один з яких теж громадянин Росії, налагодив механізм виготовлення підроблених паспортів громадян України, зареєстрованих на тимчасово окупованих не підконтрольних Україні територіях Луганської та Донецької областей, а також анексованої території Автономної Республіки Крим, з внесенням до них свідомо неправдивих відомостей про їх власників для безперешкодного перетину державного кордону.

Відзначається, що вони формували для замовників цілий пакет підроблених документів, необхідних для оформлення паспортів: довідки про несудимість, ідентифікаційні коди, свідоцтва про шлюб тощо. Встановлено, що робили вони це близько 10 років, а задокументовано близько 30 епізодів злочинної діяльності.

Вартість одного паспорта становила 6-8 тисяч доларів, стверджує перший заступник начальника Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

Силовики вилучили 50 000 доларів США, 50 000 гривень, 252 000 російських рублів, 2 130 євро, 9 одиниць зброї, без установлених дозвільних документів, понад 150 патронів різного калібру, понад 500 грамів золотих виробів, речовину, схожу на канабіс, і журнали реєстрації осіб, які не мають постійного місця проживання.

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 332, частиною 3 статті 358 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон, підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), і вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram