ГоловнаПолітика

Палата представників Конгресу США схвалила виділення Україні $620,7 млн

Збільшене фінансування направлено на посилення підтримки України у сфері безпеки.

Палата представників Конгресу США схвалила виділення 620,7 млн доларів на підтримку України у сфері оборони і безпеки, повідомляє посольство України в США.

"Палата представників Конгресу США схвалила консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в Конгресі США представлено узгоджений Сенатом і Палатою представників проект консолідованого закону про бюджетні асигнування на 2018 фінансовий рік, в якому загальний обсяг допомоги Україні визначено в обсязі 620,700 млн доларів, що перевищує відповідний торішній кошторис.

Так, згідно із законопроектом, Пентагону виділяється 200 млн доларів для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 млн доларів більше від асигнування 2017 року.

Ці кошти будуть направлені на фінансування конкретних проектів американської підтримки Збройних Сил України, зокрема таких, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки і спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичне забезпечення.

Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних сил і сил безпеки України.

Кошторис допомоги Україні за лінією Державного департаменту США і причетних агентств визначено в сумі 420,700 млн доларів, що на 10 млн доларів перевищує відповідні витрати 2017 року.

Збільшене фінансування направлено на посилення підтримки України у сфері безпеки за програмою "Міжнародне військове фінансування".

Перед набуттям чинності консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік має бути схвалений Сенатом і Палатою представників і підписаний Президентом США.

Нагадаємо, оборонний бюджет США на 2018 фінансовий рік передбачає надання Україні $350 млн оборонної допомоги, в тому числі можливість передачі летальної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram