ГоловнаПолітика

Корнацький проголосував проти арешту Савченко через "недовіру до Луценка"

"Не довіряю ні генпрокурору, ні голові СБУ. Вони фальсифікують кримінальні справи".

Корнацький проголосував проти арешту Савченко через "недовіру до Луценка"
Фото: Сергей Нужненко

Проти дозволу на арешт депутата Верховної Ради Надії Савченко в четвер проголосували 10 народних депутатів, у тому числі два члени коаліції. Один із них, депутат Аркадій Корнацький, пояснив своє рішення відсутністю переконливих доказів.

"Я голосував за зняття недоторканності з Надії Савченко, але проти її арешту і затримання. Для цього є кілька причин і пояснень. По-перше, в поданому звинуваченні ГПУ я не побачив якихось переконливих доказів її провини. А все, що говорить генпрокурор із трибуни, - це взагалі театр одного актора. Я не довіряю ні генпрокурору, ні голові СБУ. Я знаю, що вони фальсифікують кримінальні справи", - заявив він у коментарі LB.ua.

Корнацький упевнений, що "затриманням Савченко Україна дає козирі в руки Кремлю". За його оцінками, сенсу в затриманні Савченко не було, оскільки вона і так приходить на всі допити.

На уточнювальне запитання LB.ua про кримінальні справи проти компаній самого Корнацького він підтвердив, що "війна з Генпрокуратурою в мене дійсно йде. Але це не причина мого неголосування, щоб Савченко не заарештовувати".

Ще одним депутатом, який не підтримав подання ГПУ, став Вадим Кривохатько.

"Це нардепи-аграрії, у них просто проблеми з прокуратурою. Вони завжди проти. От і голосували так", - пояснив LB.ua порушення партійної дисципліни один із колег по фракції.

Нагадаємо, що Корнацький на парламентських виборах балотувався в одномандатному виборчому окрузі №132 від Блоку Петра Порошенка і пройшов у Раду, набравши 34,82% голосів виборців.

Але зараз у нього конфлікт з БПП, і ще у квітні 2016 року він анонсував вихід із фракції. В інтерв'ю LB.ua Корнацький говорив, що на президента він має надію, а на його політсилу - ні.

Корнацький є співвласником Агрофірми Корнацьких.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram