ГоловнаПолітика

ГПУ планує показати Савченко психіатру

При цьому Луценко вважає, що Савченко осудна.

Генеральна прокуратура вже сьогодні має намір відправити депутата Надію Савченко на судово-медичну експертизу.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко на засіданні Верховної Ради.

"Будь-який терорист у будь-якій країні світу, звичайно, має схиблений розум, тому що додуматися ввезти чотири 120 мм міномети, до яких додаються 46 мін з радіусом ураження до 200 метрів, які можуть летіти на відстань до 7 км, кожна з яких несе 4 кг вибухівки, і три такі міни можуть перебити будь-яке перекриття в будь-якому будинку в центрі української столиці, може не зовсім звичайна людина", - заявив він.

Луценко вважає, що Савченко осудна, але судово-медична експертиза необхідна, щоб виключити ймовірність якогось психічного захворювання.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура вважає депутата Верховної Ради Надію Савченко і голову ГО "Офіцерський корпус" Володимира Рубана співучасниками в спробі повалення влади.

У тексті подання на зняття депутатського імунітету стверджується, що Савченко в змові з Рубаном та ватажками терористичної організації "ДНР" Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим спланувала здійснення в Україні низки терактів і замахів на представників влади з метою насильницького повалення конституційного ладу в Україні.

Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram