ГоловнаПолітика

Суд погодився допитати Азарова по відеозв'язку з Росії

Допит можливий наступного тижня.

Суд погодився допитати Азарова по відеозв'язку з Росії
Николай Азаров
Фото: kri.com.ua

Оболонський районний суд Києва погодився допитати по відеоконференцзв'язку колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова як свідка у справі екс-президента Віктора Януковича.

Про це сказав головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Також можуть допитати по відеозв'язку екс-міністра оборони Павла Лебедєва, екс-командувача Внутрішніх військ Станіслава Шуляка, начальника охорони Януковича Костянтина Кобзаря і особистого охоронця Януковича Сергія Бернацького.

Допит можливий, але "без залучення будь-яких органів Російської Федерації, оскільки клопотання про міжнародно-правову допомогу в цьому кримінальному провадженні буде суперечити цілям тих угод, які були підписані між Україною і РФ".

Суд запропонував допитати цих свідків 27, 28 і 29 березня.

При цьому адвокат Віталій Сердюк та інші захисники екс-президента попросили перенести допити на інші дати, оскільки в цей період вони мають намір вирушити в Німеччину. За словами адвокатів, там заплановані зустрічі з міжнародними правозахисними організаціями для надання доказів нібито переслідування захисників Януковича з боку української влади. Суддя Дев'ятко вирішив на цей момент не приймати рішення про перенесення дати допиту.

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив підозру екс-президенту України Вікторові Януковичу в державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території України, і веденні агресивної війни.

Починаючи з 6 березня 2018 року, в Оболонському районному суді Києва тривають допити свідків захисту. Вже були заслухані свідчення колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожари, авіадиспетчера Андрія Черткова і представниці "Антимайдану" з Криму Оксани Медієвої. Ще один свідок, колишній начальник Управління Служби безпеки України в Києві та області Олександр Щеголєв, відмовився давати свідчення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram