ГоловнаПолітика

Кабмін заборонив оформляти паспорти у формі книжки

Усі підрозділи ДМС уже забезпечені ресурсами для оформлення ID-картки.

Кабмін заборонив оформляти паспорти у формі книжки
Фото: www.bagnet.org

Уряд на засіданні в середу заборонив оформляти паспорт громадянина України з використанням бланка у формі книжки.

Зміни внесено до постанови Кабміну №302 від 25 березня 2015 року. З неї виключено положення, яке передбачає, що до завершення роботи із забезпечення в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки, паспорт громадянина України може оформлятися з використанням бланка паспорта громадянина у формі книжечки.

У пояснювальній записці до постанови зазначено, що таке рішення приймається, оскільки підрозділи Міграційної служби вже в повному обсязі забезпечені такими матеріально-технічними ресурсами.

За даними Міністерства внутрішніх справ, яке розробило проект постанови, на 13 лютого 2018 року оформлено 1 542 538 паспортів громадян України з безконтактним електронним носієм у формі ID-картки.

Нагадаємо, з 1 листопада 2016 року всі громадяни України отримали право оформити паспорти у формі ID-карток. ID-картка має вбудований електронний безконтактний чип, на який записують персональні і біометричні дані власника документа, в тому числі місце проживання і сімейний стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram