ГоловнаПолітика

Село в Одеській області не демонтувало пам'ятник Кірову через відсутність таблички на ньому

Сільрада не знає автора і дати встановлення цього пам'ятника.

Фото: Олександр Рудоманов

У селі Заводівка Одеської області досі стоїть пам'ятник Сергію Кірову, оскільки місцева влада стверджує, що не знає, кому він присвячений. Про це LB.ua стало відомо з листування одного з народних депутатів з місцевою владою.

"На території Заводівської сільради відсутній пам'ятник імені Кірова. Якщо ви мали на увазі пам'ятник навпроти Заводівського будинку культури - то сільраді невідомо автора і дати встановлення цього пам'ятника. На самому пам'ятнику відсутній будь-який напис, що свідчив би, в честь кого він встановлений", - йдеться у відповіді із сільради Заводівки.

У той самий час Березівська районна адміністрація підтвердила, що в селі до прийняття закону про декомунізацію був пам'ятник Кірову. Місцеві активісти підтвердили LB.ua, що це пам'ятник Кірову.

Кіров - радянський державний і політичний діяч, був першим секретарем Ленінградського міського комітету ВКП (б) і членом Політбюро ЦК ВКП (б). Відповідно до закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки", пам'ятники Кірову слід демонтувати.

У 2016 році Верховна Рада перейменувала Кіровоград у Кропивницький із цієї причини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram