ГоловнаПолітика

У суді над Януковичем допитали представницю "Антимайдану" з Криму

Вона стала третім свідком захисту екс-президента.

У суді над Януковичем допитали представницю "Антимайдану" з Криму
Фото: criminal-advocat.com/

В Оболонському районному суді Києва в середу, 21 березня, відбувся допит мешканки Криму Оксани Медієвої. Вона стала третім свідком захисту колишнього президента Віктора Януковича, якого заочно судять за звинуваченням у державній зраді.

Медієва давала свідчення по відеозв'язку, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Вона розповіла про те, що на автобуси з жителями Криму, які поверталися з Києва після акцій на підтримку влади під час Майдану у 2014 році, нібито нападали невідомі особи. Вона заявила, що автобуси з учасниками "Антимайдану" зупиняли на блокпостах, після чого кримчани, які їхали в них, нібито зазнавали фізичних і моральних знущань.

За її словами, після повернення до Криму про цю ситуацію стало відомо багатьом жителям півострова. Медієва вказала, що відсутність належної реакції правоохоронних органів України на озвучені нею факти стала однією з причин, чому вона підтримала анексію Криму Російською Федерацією.

Медієва за часів Майдану працювала в Партії регіонів.

Нагадаємо, 21 лютого в Оболонському райсуді Києва завершилися допити свідків звинувачення, останнім був президент Петро Порошенко, а з 6 березня стартували допити свідків захисту. Вже були заслухані свідчення колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожари і авіадиспетчера Андрія Черткова. Ще один свідок, колишній начальник Управління Служби безпеки України в Києві та області Олександр Щеголєв, відмовився давати свідчення.

Серед інших свідків, яких хоче допитати захист Януковича, є колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, екс-глава АП Андрій Клюєв, екс-міністр МВС Віталій Захарченко, екс-голова СБУ Олександр Якименко, екс-міністр оборони Павло Лебедєв, екс-командувач Внутрішніх військ Станіслав Шуляк, командувач ВМС і начальник Генштабу Юрій Ільїн, працівник Служби безпеки Сергій Бернадський, колишній начальник охорони президента Костянтин Кобзар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram