ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування справи Суса

Його підозрюють за ст.191 і ст.366-1 Кримінального кодексу.

НАБУ завершило розслідування справи Суса
Дмитрий Сус

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування колишнього заступника керівника департаменту особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса.

Як повідомляють на сайті НАБУ, з 16 березня йому відкрито доступ до матеріалів кримінального провадження.

Дмитра Суса підозрюють за ст.191 і ст.366-1 Кримінального кодексу.

За версією слідства, перебуваючи на посаді старшого слідчого і заступника глави департаменту ГПУ, Сус систематично займався присвоєнням чужого майна, в тому числі у великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, а також розтратою речових доказів шляхом продажу стороннім особам. Йдеться про кошти та майно, вилучені підозрюваним протягом проведення слідчих дій у рамках розслідування кримінального провадження.

Слідство вважає, що зібрало достатньо доказів, які свідчать про те, що для реалізації злочинного наміру підозрюваний залучав своїх підлеглих, співробітників інших правоохоронних органів і фізичних осіб.

Крім того, протягом розслідування встановлено факт внесення підозрюваним свідомо недостовірних даних у декларації про доходи за 2015 рік. Зокрема, там не було відомостей про наявність позашляховика Audi Q7.

Нагадаємо, що до листопада 2016 року Сус був заступником начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки. У ЗМІ цей підрозділ ГПУ називають "департаментом Кононенка-Грановського" - нібито він підконтрольний цим нардепам від БПП.

Сус був одним з учасників конфлікту силового конфлікту між НАБУ і ГПУ в серпні 2016 року.

Прокурора звільнили у квітні 2017 року. Причиною послужило систематичне порушення законів "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", правил прокурорської етики та дії, що ганьблять звання прокурора. Зараз Сус перебуває під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram