ГоловнаПолітика

Посли G7 закликали Раду скасувати е-декларування для антикорупціонерів

Залишилося менш ніж тиждень.

Посли G7 закликали Раду скасувати е-декларування для антикорупціонерів
Фото: 112.ua

Посли країн "Великої сімки" закликали Верховну Раду виправити становище електронного декларування для антикорупційних активістів і міжнародних членів наглядових рад державний компаній.

Про це йдеться у твіттері послів.

"Вимоги про е-декларування для антикорупційних активістів і міжнародних членів наглядових рад державних компаній не відповідають міжнародним зобов'язанням України та кращим практикам, негативно впливають на міжнародну допомогу і перешкоджають боротьбі з корупцією. Група країн «Великої сімки» (G7) рішуче підтримує рекомендації Венеціанської комісії про скасування цих вимог і очікує законодавчого врегулювання, яке дозволить виконати ці рекомендації або відкласти застосування закону, до 1 квітня", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, поправки до закону про електронне декларування, згідно з якими члени громадських антикорупційних організацій зобов'язані звітувати про доходи, були прийняті Радою 23 березня 2017 року 268 голосами. Рада пробувала їх скасувати, але за це проголосували лише 46 депутатів при мінімально необхідних 226.

Введення е-декларацій для антикорупціонерів засудили США та Британія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram