ГоловнаПолітика

Яценюк: Найращий спосіб розмовляти з Кремлем - бути сильними

"Головна мета Путіна - отримати контроль над Україною, країнами Балтії, зруйнувати ЄС".

Яценюк: Найращий спосіб розмовляти з Кремлем - бути сильними
Фото: пресс-служба

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк переконаний, що найкращий спосіб розмовляти з Кремлем - це бути сильними.

Про це він заявив в інтерв'ю польському телеканалу TVN24 під час візиту до Варшави 16 березня, повідомляється на сайті політсили.

"Це єдина мова, яку розуміє Росія", - підкреслив Яценюк.

"Вважаю, що це очевидно для всіх у світі, Росія бореться проти Заходу. Росія бореться проти ЄС. Росія бореться проти Польщі і України. І персонально президент Путін - на вершині айсберга. Айсберга пострадянської, але досі комуністичного спрямування, диктатури Росії", - додав він.

Яценюк також зазначив, що Україна досі щодня втрачає людські життя - життя тих, хто захищає суверенітет і незалежність держави.

"Незважаючи на те, що Росія підписала Мінські домовленості, мета яких - припинення конфлікту дипломатичними засобами, нічого не відбувається. Крім того, те, що немає широкомасштабної атаки, є гарною новиною... Погана новина в тому, що, на моє переконання, Росія досі хоче, щоб цей конфлікт став замороженим. Вона хоче тримати руку на горлі України", - заявив лідер "НФ".

На думку Яценюка, головна мета Путіна - отримати контроль над Україною, країнами Балтії, зруйнувати ЄС, і фактично зруйнувати Західний світ.

Він також підкреслив, що Росія "розуміє тільки мову сили".

"Якщо Захід слабкий, такі люди, як Путін, - сильні. Якщо Захід об'єднаний і відданий меті - то відступить... Я хотів би, щоб Захід був набагато об'єднанішим, набагато сильнішим. Набагато чіткішим - не тільки у відповідних заявах, але і в потужних діях", - додав Яценюк.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон закликав НАТО і Європейський Союз посилити тиск на Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram