ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд знову відклав розгляд справи Крисіна

Підсудний з'явився на засідання, але без адвокатів.

Апеляційний суд Києва в понеділок мав розпочати розгляд скарги на вирок Шевченківського районного суду Києва Юрію Крисіну, але засідання відклали на прохання Крисіна, який заявив, що не може знайти адвокатів. На запитання судді про те, чому він не зробив цього досі, Крисін відповів, що "адвокати бояться, їм надходять погрози".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Прокурор Олексій Донський зауважив, що в іншому кримінальному провадженні, яке пов'язане з цим і розглядається паралельно, у Крисіна відразу три захисники. "Людина не з'явилася 1 березня, а сьогодні є без захисника, тим самим не реалізує своє конституційне право", - заявив він.

Окрім цього, підсудний поскаржився, що досі не отримав документів кримінального провадження, в тому числі копії апеляційних скарг. Представник потерпілих Євгенія Закревська у відповідь заявила, що Крисін зловживає своїми процесуальними правами й обов'язками з метою затягнути розгляд справи, а матеріали у справі можна вручити і в суді.

Судді відклали засідання на 2 квітня 14:00 з приміткою: вручити матеріали кримінального провадження прямо в залі суду.

Нагадаємо, Юрій Крисін керував групою "тітушок", яка вбила журналіста В'ячеслава Веремія і била мітингувальників 19 лютого 2014 року.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд засудив Крисіна до 4 років в'язниці умовно. Суд встановив, що 17 лютого 2014 року Крисін за велику грошову винагороду зібрав групу "тітушок" для протидії активістам Євромайдану, а 18 лютого він зі своєю групою блокували і били мітингувальників у районі Михайлівської площі (внаслідок чого загинув журналіст В'ячеслав Веремій). Але оскільки Крисіну закидали тільки хуліганство, а не вбивство, суддя Олег Линник вирішив, що 4 роки умовно Крисіну буде досить.

На цей вирок до Апеляційного суду Києва надійшло чотири скарги - одна з Генпрокуратури, одна від матері загиблого журналіста і дві від його дружини.

Перший розгляд апеляції у справі Крисина мав відбутися 1 березня, але підозрюваний у суд не прийшов. Замість цього він надіслав повідомлення про погіршення свого здоров'я. Пізніше активісти знайшли його в дитячому відділенні Інституту серця, нібито на обстеженні. Крисіна судять також у Дарницькому районному суді Києва. Там починають розгляд нової справи проти Крисіна та його "колеги" Сергія Чемеса. На минуле засідання Крисін не з'явився, і суддя дозволила застосувати примусове приведення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram