ГоловнаПолітика

Клімкін запропонував ЄС ввести санкції проти Шрьодера

Шрьодер - найважливіший лобіст Путіна в усьому світі.

Клімкін запропонував ЄС ввести санкції проти Шрьодера
Герхард Шрёдер
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає за необхідне ввести санкції проти колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шрьодера. Про це Клімкін заявив у неділю, 18 березня, газеті Bild.

"Важливо ввести санкції проти тих, хто займається просуванням проектів Путіна за кордоном. Герхард Шрьодер - найважливіший лобіст Путіна у всьому світі. Тому слід перевірити, яким чином у цій ситуації може діяти Євросоюз", - цитує голову українського МЗС "Німецька хвиля".

Питанням про те, яким чином Герхарду Шрьодеру досі вдавалося уникнути санкцій, задається і редакція видання The Wall Street Journal. Депутат Європарламенту Ельмар Брок (Elmar Brok) згоден зі звинуваченнями, спрямованими проти політика. "Те, що колишній канцлер Німеччини зараз представляє інтереси Путіна, - це скандал. І дивно, що це досі не набуло наслідків у рамках громадської дискусії", - підкреслив Брок.

Після того, як 2005 року Шрьодер залишив пост канцлера ФРН, він став головою наглядової ради проекту "Північний потік". Пізніше політик очолив і раду компанії "Північний потік-2", а також раду директорів "Роснафти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram