ГоловнаПолітика

Суд відмовився відпустити соратника Саакашвілі Дангадзе під домашній арешт

Його звинувачують в одержанні грошей від Курченка.

Суд відмовився відпустити соратника Саакашвілі Дангадзе під домашній арешт
Фото: Сергей Нужненко

Печерський районний суд Києва 16 березня відмовився змінити запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт соратнику лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Северіону Дангадзе.

"Суд не взяв до уваги ані спростування стороною захисту фактів необхідності й можливостей проведення слідчих (розшукових) дій, ані той факт, що Міхеїл Саакашвілі, як фігурант справи, вже не перебуває на території України, ані того, що матеріали стосовно нього були виділені в окреме провадження, яке згодом було зупинене", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Роман Кругляк.

При цьому він зазначив, що суд зобов'язав прокурора не перешкоджати побаченням підозрюваного з рідними. Також суддя зобов'язав прокурора провести розслідування щодо погроз на адресу матері Дангадзе.

Крім того, 16 березня відбулося ще одне судове засідання, на якому був допитаний один із двох "засекречених" свідків у так званій справі "про гроші Курченка", в якій фігурує Дангадзе. Свідка допитували з використанням телезв'язку з приміщення, в якому він перебував, зі зміною його голосу за допомогою електронних засобів і приховуванням його справжнього обличчя.

Нагадаємо, 6 грудня 2017 року Печерський суд заарештував Дангадзе без права внесення застави. За версією слідства, Дангазде виступав парламентером і посередником під час передавання грошей Саакашвілі від довіреної особи бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії.

Крім того повідомлялося, що стосовно Дангадзе було порушено кримінальне провадження за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Напередодні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у Дангадзе слідчі знайшли український паспорт Саакашвілі, який, як стверджував політик, у нього відібрала поліція.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram