ГоловнаПолітика

У РФ відреагували на недопуск росіян на вибори в посольстві і консульствах

"Російські зарубіжні установи зобов'язані забезпечити права і свободи російських громадян на території України".

У РФ відреагували на недопуск росіян на вибори в посольстві і консульствах
Фото: primechaniya.ru

Заява міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про недопуск у російські дипустанови російських громадян для голосування на виборах президента РФ порушує міжнародні й двосторонні зобов'язання України.

Про це заявив член ЦВК РФ Василь Лихачов, повідомляє "Інтерфакс".

"Заява Авакова про те, що він обмежить доступ громадянам РФ, які володіють активним виборчим правом, суперечить відразу двом міжнародним конвенціям і двосторонній російсько-українській угоді", - сказав Лихачов.

Він уточнив, що йдеться про Віденську конвенцію про дипломатичні зносини та імунітети, а також двосторонню російсько-українську угоду з консульських питань.

"Російські зарубіжні установи зобов'язані забезпечити права і свободи російських громадян на території України", - уточнив Лихачов.

Він додав, що посольство РФ у Києві звернулося до силових структур України з проханням створити всі необхідні умови для голосування російських громадян на президентських виборах на території України.

Відзначається, що в суботу 17 березня ЦВК РФ проведе на цю тему консультації з МЗС Росії.

Раніше голова МЗС Арсен Аваков заявив, що громадяни РФ, за винятком дипломатів, не допускатимуться в неділю, 18 березня, на територію російських дипломатичних установ в Україні для участі в виборах президента РФ.

У МВС зіслалися на заяву МЗС України від 21 лютого, в якій мовиться, що голосування на виборах президента Російської Федерації в приміщеннях дипломатичних і консульських представництв РФ на території України буде можливе тільки за умови, якщо вибори не будуть проводиться в окупованих Криму і Севастополі.

Росія вимогу не проводити вибори в Криму не виконала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram