ГоловнаПолітика

Суд передав в управління АРМА 185 млн грн, арештованих у справі Труханова

НАБУ домоглося відновлення арешту коштів.

Суд передав в управління АРМА 185 млн грн, арештованих у справі Труханова
Фото: runews.su

185 млн грн, які були сплачені з міського бюджету Одеси за приміщення заводу "Краян", передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

13 березня 2018 року слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва на підставі клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відновив арешт цих коштів і прийняв рішення про їх передачу в управління АРМА, повідомляють на сайті НАБУ.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Одеська міська рада купила одну з будівель держпідприємства "Краян" за 185 млн грн у приватної структури. Ця компанія стала власником будівлі на початку 2016 року, заплативши лише 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, однак НАБУ і САП запобігли цій спробі і домоглися накладення арешту на рахунки компанії-продавця будівлі. Однак вона змогла через суд скасувати арешт частини коштів у розмірі 92,34 млн грн. САП домоглася повторного арешту, а компанія - повторного рішення на свою користь. У результаті кошти були заблоковані Державною службою фінансового моніторингу України. Тепер же суд відновив їх арешт і передав в управління АРМА.

Одним із підозрюваних у справі заводу "Краян" є мер Одеси Геннадій Труханов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram