ГоловнаПолітика

Суд відновив Сенкевича на посаді мера Миколаєва

Вердикт мотивований порушеннями процедури під час голосування.

Суд відновив Сенкевича на посаді мера Миколаєва
Александр Сенкевич

Центральний районний суд Миколаєва задовольнив позов колишнього мера Миколаєва Олександра Сенкевича (обраний від "Самопомочі") до Миколаївської міської ради про скасування рішення про дострокове припинення його повноважень і ухвалив, що рішення міськради не відповідає законодавству.

Рішення суду в п'ятницю оголосила суддя Центрального райсуду Наталія Черенкова, передає видання "Інше ТВ".

Оголошуючи вердикт, суддя нагадала аргументацію позивача Олександра Сенкевича, який наполягав на незаконності імпічменту. Зокрема, в регламенті була точно вказана процедура відсторонення міського голови. Крім того, позивачу не надали можливості виголосити свої аргументи після оприлюднення проекту рішення перед голосуванням. Також під час проведення таємного голосування регламент було порушено, оскільки не було встановлено наявність кворуму. Крім того, учасники голосування могли вільно спілкуватися. Також регламент не передбачає підписання рішення секретарем при діючому голові.

"Порушені права позивача, порушено принцип верховенства права, порушені норми законодавства. У зв'язку з цим позов підлягає задоволенню", - вирішив суд.

Вердикт суду набуде чинності, якщо не буде оскаржений в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, Миколаївська міськрада 5 жовтня 2017 року визнала незадовільною роботу мера Олександра Сенкевича і достроково припинила його повноваження. Незабаром Сенкевич оскаржив це рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram