ГоловнаПолітика

Україна ініціює дебати в ПАРЄ про невизнання виборів президента в РФ

"Відразу після того, як пройдуть вибори, наша делегація порушуватиме питання про проведення таких дебатів".

Україна ініціює дебати в ПАРЄ про невизнання виборів президента в РФ
Георгий Логвинский
Фото: Макс Требухов

Україна ініціює дебати в Парламентській асамблеї Ради Європи з приводу невизнання виборів президента Російської Федерації в зв'язку з їх проведенням на окупованій території Криму.

Про це LB.ua заявив заступник голови постійної делегації України в ПАРЄ, народний депутат фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський.

"Наступного тижня у Верховній Раді України ми будемо ініціювати голосування за постанову про звернення до всіх міжнародних організацій, включаючи ПАРЄ, із закликом не визнавати вибори президента РФ. Після цього ми будемо ініціювати проведення дебатів на рівні ПАРЄ. Відразу після того, як пройдуть ці вибори, наша делегація порушуватиме питання про проведення таких дебатів. Природно, ми будемо реагувати і ставити це питання до порядку денного Парламентської асамблеї Ради Європи", - заявив він.

Нардеп зазначив, що процедура проведення дебатів не завжди передбачає прийняття офіційних документів.

Хоча, за його словами, за підсумками дебатів про проведення виборів президента РФ на окупованій території України, в Криму, можуть бути прийняті рекомендації або резолюція ПАРЄ.

Нагадаємо, вибори президента Росії відбудуться 18 березня. На них балотуються восьмеро осіб, у тому числі діючий президент Володимир Путін. Згідно з соціологічними опитуваннями, його переоберуть, оскільки його найближчий суперник - комуніст Павло Грудінін - набирає менш ніж 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram