ГоловнаПолітика

Гройсман доручив перевірити стан відремонтованих доріг

"Усі помилки будуть виправлені за рахунок недобросовісних підрядників".

Гройсман доручив перевірити стан відремонтованих доріг
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман ініціює масштабний аудит якості доріг, перш за все тих, які були відремонтовані в 2017 році, і вимагає притягнути до відповідальності ті підрядні організації, які виконали роботи неякісно.

Про це повідомляють на сайті Кабміну.

Одночасно Гройсман наполягає на необхідності швидкого впровадження нового стандарту будівництва, розробленого в рамках реалізації програми "500-500-1000", заявив прем'єр під час наради за участю керівництва Мінінфраструктури та Держагентства автомобільних доріг "Укравтодор".

"Нам потрібно провести масштабний аудит того, що зроблено в 2017 році. Очікую термінового плану перевірки і рішення про створення контрольних груп. Усі виправлення (дорожніх робіт) повинні проходити за рахунок підрядних організацій (які неякісно виконали свою роботу)", - зауважив прем'єр.

Учасники наради відзначили, що в цьому році план фінансування дорожньої галузі становить 45,7 млрд гривень. Роботи будуть вестися на 218 об'єктах. Майже 60% проектної документації вже підготовлено. Крім того, відзначають у Кабміні, вийшов оновлений стандарт будівництва, який "повинен стати настільним підручником" для дорожніх служб.

Також ведеться підготовка проектів концесійних доріг. Однією з них, за планом, може стати дорога "Краковець - Львів".

Гройсман звернув увагу, що зараз погодні умови не дозволяють масштабно почати дорожні роботи. Але з настанням тепла, все повинно запрацювати дуже швидко.

"У цьому році ми приступимо до роботи в квітні. Треба розібратися з усіма підрядниками, з усіма службами, щоб вони були готові", - додав він.

Нагадаємо, за даними "Укравтодору", в 2017 році в Україні було відремонтовано 2177 км доріг. Зокрема, роботи проводилися на таких ділянках: М-03 Київ - Харків - Довжанський, М-09 Львів - Тернопіль, М-15 Одеса - Рені, М-22 Полтава - Олександрія, Н-01 Київ - Знам'янка, Н-17 Львів - Луцьк, Н-22 Устилуг - Рівне, Н-11 Дніпро - Миколаїв, Р-07 Чугуїв - Мілове, Н-31 Дніпро - Решетилівка.

У 2018 році Укравтодор продовжить роботи на основних коридорах: Gо Highway, М-03, М-05, М-01, Н-08, Н-31. Заплановано ремонт доріг Р-46 Харків - Охтирка, М-03 Харків - Слов'янськ - Краматорськ, Н-14 Кропивницький - Миколаїв, Н-11 Дніпро - Кривий Ріг - Миколаїв. Планується також ремонт моста через Хаджибейський лиман (дорога М-05), доріг Н-22 Рівне - Луцьк - Устилуг, М-21 Житомир - Вінниця, Н-10 Івано-Франківськ - Стрий, Н-03 Житомир - Хмельницький - Чернівці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram