ГоловнаПолітика

Савченко заявила, що під час поїздки в Європу давала свідчення проти Порошенка

"За ці три дні в Європі я встигла дати свідчення в юридичних судових інстанціях".

Депутат Верховної Ради Надія Савченко заявила, що під час своєї поїздки у Європу вона побувала в деяких "юридичних судових інстанціях", де дала свідчення проти президента Петра Порошенка.

Про це вона сказала журналістам після допиту в СБУ.

"Будучи ці три дні в Європі, я встигла дати свідчення в юридичних судових інстанціях Європи проти корупції Порошенка, проти злочинності нашій владі, політичних переслідувань", - сказала вона.

Нагадаємо, що генеральний прокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду подання на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності за звинуваченням у підготовці теракту в парламенті.

Їй закидають планування вбивства депутатів Верховної Ради.Надія Савченко - колишній військовослужбовець Збройних Сил України. У червні 2014 року потрапила в полон до бойовиків у Луганській області, звідки її вивезли в Росію, де звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.

У березні 2016 року російський суд засудив її до 22 років колонії, але вже в травні Савченко була обміняна на російських розвідників Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

Ще перебуваючи за ґратами в Росії, Савченко була обрана у Верховну Раду як перший номер списку "Батьківщини" й отримала звання Героя України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram