ГоловнаПолітика

У Миргороді застрелився військовослужбовець

Поліція розслідує справу за ч.115 Кримінального кодексу.

У Миргороді застрелився військовослужбовець
Архив

У військовій частині Миргорода під час несення служби від вогнепального поранення загинув 25-річний військовослужбовець контрактної служби. Одна з основних версій події - самогубство.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

За даними відомства, повідомлення про загибель солдата надійшло близько 2:00 у четвер. За цим фактом Миргородський відділ поліції ГУ НП у Полтавській області відкрив кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). В рамках кримінального провадження перевіряють усі можливі версії. Встановлюють обставини і причини трагедії.

Нагадаємо, в лютому 2018 року головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що "в середньому на тиждень буває від 2 до 3 осіб, які здійснюють самогубство". Начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України Олег Грунтковський у відповідь заявив, що "інформація про те, що в середньому в зоні бойових дій на Донбасі щотижня здійснюють самогубство 2-3 військовослужбовців не є правдою".

У відповідь Матіос опублікував дані Єдиного реєстру досудових розслідувань, згідно з якими в січні-лютому в Україні сталося 16 випадків суїциду серед військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram