ГоловнаПолітика

Надію Савченко спіймали на брехні про місце її перебування.

"Савченко стверджує, що вона у Страсбурзі, але делегація ПАРЄ зараз у Парижі... при цьому фото схожі на Брюссель".

Надію Савченко спіймали на брехні про місце її перебування.
Виктория Сюмар
Фото: nfront.org.ua

Депутата Верховної Ради Надію Савченко спіймали на брехні про її місце перебування.

Про це в кулуарах парламенту заявила голова Комітету з питань інформаційної політики Вікторія Сюмар, передає кореспондент LB.ua.

"Я думаю, що нардеп Надія Савченко сама до кінця не розуміє, де вона перебуває. Вона стверджує, що перебуває в Страсбурзі. Але наша делегація ПАРЄ зараз перебуває в Парижі. При цьому фотографії, які розміщує Савченко, більше схожі на Брюссель", - заявила вона.

Згідно з офіційним графіком роботи Європарламенту, нині в Страсбурзі відбувається звичайне засідання сесії. На це засідання законодавчого органу ЄС може бути запрошений український депутат будь-яким іншим колегою з Європарламенту.   

Але Савченко на своїй сторінці у Фейсбуці написала, що перебуває в "Страсбурзі, на сесії ПАРЄ".  

Хоча засідання ПАРЄ за участю української делегації в ці числа триває в Парижі.

"Савченко або не розуміє різниці між засіданнями Європарламенту й засіданнями ПАРЄ, або бреше про те, де перебуває", - зазначив нардеп "Народного Фронту" Юрій Береза.

Також сьогодні у своєму Фейсбуці Савченко оприлюднила лист на ім'я глави СБУ Василя Грицака, в якому сказано, що з 12 по 16 березня вона "із запланованою робочою поїздкою в Європейському парламенті в Страсбурзі, де відбуваються парламентські сесії ЄС". За її словами, про цю поїздку вона офіційно поінформувала перший відділ апарату Верховної Ради, тобто СБУ могла отримати цю інформацію в парламенті.   

Нагадаємо, у понеділок генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко була викликана на допит до СБУ на вівторок 13 березня. Допит стосується справи голови Центру звільнення полонених Володимира Рубана, якого підозрюють у підготовці замаху на керівництво країни. Савченко хотіла взяти Рубана на поруки, але суд постановив заарештувати його на два місяці, до 6 травня, без визначення застави.

Вранці в понеділок Савченко покинула територію України для участі в міжнародній конференції. У прес-службі депутата заявили, що нині вона в ПАРЄ з робочим візитом. Повістки на допит Савченко на 13 і 15 березня були передані в апарат Ради 12 березня, повідомила СБУ.

Сама Савченко заявила, що не повернеться в Україну до 16 березня, а на допит з'явиться, коли отримає повістку особисто в руки.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram