ГоловнаПолітика

У Раді узгодили призначення головою Рахункової палати Пацкана і обрання омбудсменом Денісової

Кадрові питання в Раді розглянуть протягом 1-2 тижнів.

У Раді узгодили призначення головою Рахункової палати Пацкана і обрання омбудсменом Денісової
Фото: 112.ua

У Верховній Раді остаточно узгоджено список кадрових призначень, який повинні проголосувати протягом найближчих 1-2 тижнів. Згідно з цими домовленостями, головою Національного банку стане кандидат від президента України Яків Смолій, головою Рахункової палати - "ударівець" Валерій Пацкан, а на посаду омбудсмена оберуть депутатку від "Народного Фронту" Людмилу Денісову.

Про це LB.ua повідомили в керівництві фракції Блоку Петра Порошенка.

"Поки що заковика щодо кадрових призначень в одному: як і в якій черговості будемо голосувати за призначення голів НБУ, Рахункової палати і омбудсмена. Тому остаточно не вирішили: будемо голосувати цього четверга чи наступного тижня", - заявив співрозмовник.

Нардеп підкреслив, що домовленості щодо "всіх прізвищ остаточно досягнуто".

"Смолій - Нацбанк. Денісова - омбудсмен, і Пацкан - голова Рахункової палати", - додав він.

Нагадаємо, раніше нардеп "Народного Фронту" Антон Геращенко заявив про малу ймовірність розгляду кадрових питань найближчого четверга.

Верховна Рада вже 11 місяців не може відправити у відставку голову Національного банку Валерію Гонтареву. Вона подала заяву ще у квітні 2017 року. На цю посаду запропоновано кандидатуру Якова Смолія, нинішнього в.о. голови НБУ, але вона не знаходить достатньої підтримки.

Голова Рахункової палати Роман Магута перебуває під слідством за підозрою в зловживанні владою. За версією слідства, в період з січня 2014 року по березень 2015 року голова Рахункової палати, діючи в інтересах головного контролера - директора департаменту з питань АПК Рахункової палати, шляхом підготовки і підписання низки службових документів здійснив умисні дії з відчуження двокімнатної службової квартири в Києві у приватну власність її родича.

Термін повноважень омбудсмена Валерії Лутковської завершився 27 квітня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram