ГоловнаПолітика

Рада провалила всі три законопроекти з приводу ДБР (оновлено)

Ірина Луценко впевнена, що проекти швидко допрацюють і проголосують.

Рада провалила всі три законопроекти з приводу ДБР (оновлено)
Фото: volyanarodu.com.ua

Депутати Верховної Ради не змогли прийняти жоден із трьох законопроектів, спрямованих на запуск роботи Держбюро розслідувань (№5395 Миколи Паламарчука, №6430 уряду, №7450 групи депутатів).

На думку народного депутата від фракції БПП, члена Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правової політики Валерія Карпунцова, це сталося через те, що в парламенті немає політичної волі для запуску ДБР. Про це він заявив у коментарі LB.ua.

«Сьогодні Рада провалила всі три законопроекти для початку повноцінної роботи Державного бюро розслідувань (ДБР), відправивши їх на доопрацювання в комітет тільки з однієї причини: у парламенті немає політичної волі для запуску ДБР. Тому як таких претензій і принципових правок до законопроектів, крім високих зарплат членів ДБР, не було. Але це не та претензія і не суть питання. Просто ніхто не хоче запуску Бюро. На словах усі «за», але на практиці бояться ДБР», - заявив він.

Нардеп прогнозує, що запуск ДБР може затягнутися не на один місяць.

«Якщо ще й дострокові вибори протиснуть влітку, тоді точно ДБР не запрацює в найближчі місяці. Тоді відкладуть усе мінімум ще на 6 місяців», - упевнений він.

Своєю чергою представник президента в парламенті Ірина Луценко запевнила, що профільний комітет ВР оперативно доопрацює всі три законопроекти для запуску Держбюро розслідувань.

«Воля парламенту для прийняття закону є. Просто три законопроекти ще потрібно доопрацювати. Законопроекти будуть доопрацьовані за скороченою процедурою і внесені в парламент», - сказала вона в кулуарах Ради.

Оновлення. "За законопроект депутата від БПП Паламарчука було лише 43 голоси, що, як мені здається, трохи образило самого Паламарчука. Треба питати у членів БПП, чому вони відмовилися підтримати законопроект. У законопроекті Паламарчука, як і в законопроекті уряду, не було суперечливих моментів, "Народний Фронт" дав по 60 голосів за кожен законопроект. І ми навіть були готові підтримати законопроект групи депутатів разом з Мустафою Найємом. Але, на жаль, наші колеги його не підтримали. Завжди всі закони, що стосуються реформи правоохоронних органів, викликають у залі нездоровий ажіотаж і зазвичай шкодять їх нормальному розвитку", - сказав LB.ua депутат від НФ Антон Геращенко.

У той самий час один із депутатів БПП розповів LB.ua, що став свідком того, як голова фракції БПП Артур Герасимов особисто просив депутатів не голосувати за законопроект свого колеги по фракції "ударівця" Миколи Паламарчука.

Нагадаємо, раніше у своєму матеріалі на LB.ua директор ДБР Роман Труба аналізував подані у ВР законопроекти з приводу ДБР і сам висловлювався за варіант, поданий народними депутатами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram