ГоловнаПолітика

Антон Геращенко: не факт, що голосування стосовно кадрів відбудеться цього тижня

"Про кадри. Обговорювали це питання, але поки що остаточного рішення не прийнято".

Антон Геращенко: не факт, що голосування стосовно кадрів відбудеться цього тижня
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради, член фракції "Народного Фронту" Антон Геращенко не виключає, що кадрові питання, серед яких призначення нового голови Національного банку, будуть відкладені на наступний пленарний тиждень.

"Про кадри. Обговорювали це питання, але поки що остаточного рішення не прийнято", - сказав він у кулуарах парламенту, відповідаючи на питання журналіста LB.ua.

Не факт, що це рішення вдасться прийняти цього тижня, додав депутат.

"Кадрові питання - найболісніші. Питання голови Національного банку, питання голови Рахункової палати, питання призначення омбудсмена - є різні позиції різних фракцій і груп. Парламентаризм передбачає консолідацію голосів, потрібно, щоб була не менш ніж половина голосів, - це і є демократія, демократичний процес", - сказав Геращенко, визнавши, що самих голосів коаліції для цього недостатньо.

За даними джерела LB.ua у фракції Блоку Петра Порошенка, кожна зацікавлена сторона розраховує, що їхнього "призначенця" розглянуть першим, тому що високий ризик, що на інших голосів просто не вистачить.

Нагадаємо, що Верховна Рада вже 11 місяців не може відправити у відставку голову Національного банку Валерію Гонтареву. Вона подала заяву ще у квітні 2017 року. На цю посаду запропоновано кандидатуру Якова Смолія, нинішнього в.о. голови НБУ, але вона не знаходить достатньої підтримки.

Голова Рахункової палати Роман Магута перебуває під слідством за підозрою в зловживанні владою. За версією слідства, в період з січня 2014 року по березень 2015 року голова Рахункової палати, діючи в інтересах головного контролера - директора департаменту з питань АПК Рахункової палати, шляхом підготовки і підписання низки службових документів здійснив умисні дії з відчуження двокімнатної службової квартири в Києві у приватну власність її родича.

Термін повноважень омбудсмена Валерії Лутковської завершився 27 квітня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram