ГоловнаПолітика

Рада розгляне подання на Бакуліна в четвер

Депутати розпочнуть роботу з розгляду цього питання.

Рада розгляне подання на Бакуліна в четвер
Евгений Бакулин
Фото: 112.ua

Верховна Рада 15 березня першим питанням розгляне подання Генеральної прокуратури на зняття недоторканності, затримання і арешт депутата Євгена Бакуліна (фракція "Опозиційний блок").

Про це повідомив голова парламенту Андрій Парубій на засіданні Ради.

12 березня комітет Ради з питань регламенту і організації роботи розглянув подання і дав позитивний висновок. Генеральний прокурор Юрій Луценко при цьому повідомив, що Бакулін вже кілька років перебуває за межами України і не з'являється на засіданнях Верховної Ради.

Нагадаємо, 16 лютого Луценко зробив у Раду подання на зняття недоторканності з Бакуліна в рамках розслідування афери із закупівлею "вишок Бойка" за завищеною вартістю.

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року чиновника затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах. 25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в 10 млн грн, а пізніше він зумів обратися до Верховної Ради.

Влітку 2017 року Луценко повідомив, що Бакуліна притягнуть до відповідальності на підставі свідчень Олександра Кацуби, його заступника по "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram