ГоловнаПолітика

Фігуранта "справи 2 травня" Мефьодова суд залишив під вартою

Іншого запобіжного заходу при таких статтях закон не передбачає.

Фігуранта "справи 2 травня" Мефьодова суд залишив під вартою
Евгений Мефедов
Фото: Думская

Київський райсуд Одеси продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою стосовно фігуранта "справи 2 травня" громадянина РФ Євгена Мефьодова.

Про це повідомляє прес-служба суду.

 "Сьогодні, 12 березня, Київський райсуд Одеси обрав запобіжний захід стосовно фігуранта "справи 2 травня" Мефьодова. Громадянин Російської Федерації звинувачується в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 109, ч.2 ст. 110, ч.1 ст. 14, ч.1 ст. 294 Кримінального кодексу України", - відзначили в суді.

Згідно з повідомленням, на підготовчому засіданні прокурор заявив клопотання про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком 60 днів, посилаючись на те, що особа, якій інкримінується вчинення тяжких злочинів, є громадянином іншої держави і може ховатися від суду, щоб уникнути правосуддя.

Зі свого боку, адвокат підсудного клопотав про обрання м'якшого запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Розглянувши клопотання, суд виніс рішення - продовжити утримувати обвинуваченого під вартою, зазначивши, що обрання такого запобіжного заходу є обґрунтованим, оскільки ризики не зменшилися і не зникли.

Крім того, суд повідомив, що чоловік звинувачується в скоєнні злочину, за якими, згідно з вимогами закону, передбачена можливість єдиного виду запобіжного заходу - утримання під вартою.

Нагадаємо, 18 вересня 2017 року Мефьодов разом з групою з двох десятків одеських "антимайданівців" був виправданий у справі про організацію та участь у масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси (в частині подій на Грецькій площі).

Мефьодова відразу ж затримали повторно за новою підозрою.

Разом з ним затримали Сергія Долженкова (Капітан Какао), його відправили під суд на початку 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram