ГоловнаПолітика

Нідерландське видання назвало імена головних підозрюваних у катастрофі МН17

Zembla спирається на свідчення Наливайченка і Вовка.

Нідерландське видання назвало імена головних підозрюваних у катастрофі МН17
Мемориал MH17
Фото: EPA/UPG

Нідерландське видання незалежних журналістських розслідувань Zembla оприлюднило імена головних підозрюваних у справі збитого літака Boeing 777 компанії "Malaysia Airlines", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур, над Донбасом у 2014 році, повідомляє "Радіо Свобода".

У статті наголошується, що Служба безпеки України (СБУ) визначила групу з семи осіб, причетних до краху літака. Згідно з інформацією видання, в списку фігурують імена російських військових Ігоря Гіркіна (Стрелкова), Сергія Дубинського, Миколи Ткачова.

При цьому нідерландське видання спирається на дані екс-голови СБУ Валентина Наливайченка, який очолював СБУ в той час, коли сталася аварія літака, а також екс-головного слідчого СБУ Василя Вовка.

Зазначено, що СБУ надала слідству численні матеріали, включаючи 150 тисяч записів перехоплених телефонних розмов.

Нідерландське видання зазначає, що об'єднана команда слідчих вирішила концентруватися не на тих, хто конкретно обслуговував російський ракетний комплекс "Бук", з якого і був збитий пасажирський літак на сході України, а на тих, хто керував збройним заколотом на Донбасі, граючи вирішальну роль в доставці ракетних комплексів "Бук" з території Росії. За даними Zembla, Громадська слідча служба Нідерландів поки що не може робити будь-яких заяв щодо осіб, які представляють інтерес для слідства, оскільки кримінальне розслідування перебуває в активній фазі.

Нагадаємо, в результаті аварії "Боїнга" 17 липня 2014 року загинули 298 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram