ГоловнаПолітика

Профільний комітет Ради підтримав зняття недоторканності з Бакуліна

Він проходить у справі про "вишки Бойка".

Профільний комітет Ради підтримав зняття недоторканності з Бакуліна
Фото: 112.ua

Комітет Верховної Ради з питань регламенту визнав законними три подання генерального прокурора про зняття недоторканності, затримання і арешт народного депутата Євгена Бакуліна.

"Зібрані докази на Бакуліна мають достатньо підстав підозрювати його в скоєнні особливо тяжких корупційних злочинів", - ідеться в рішенні комітету.

Генеральний прокурор Юрій Луценко, який представляв позицію слідства на засіданні комітету, сказав, що Бакулін уже декілька років перебуває за межами України і не з'являється на засідання Верховної Ради.

"Слідство не може встановити місце його перебування. Ми звернулися до його адвокатів з проханням надати нам інформацію про місце його перебування для того, щоб законно передати всі процесуальні документи. Однак адвокат у телефонній розмові відмовив нам у цьому. Це перша обставина, яка веде нас до єдино можливого логічного висновку - пана Бакуліна треба оголосити в розшук. Для цього потрібен дозвіл Верховної Ради не тільки на його притягнення до кримінальної відповідальності, а й затримання", - заявив Луценко.

Депутат нібито перебуває на лікуванні, але голова регламентного комітету Павло Пинзеник, своєю чергою, повідомив, що від Бакуліна "є два документи, які вказують два різні місця лікування".

Нагадаємо, 16 лютого Генеральний прокурор Юрій Луценко подав у Раду подання на зняття недоторканності з Бакуліна в рамках розслідування афери з закупівлею "вишок Бойка" за завищеною вартістю.

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010-го по березень 2014 року. У березні 2014 року чиновника затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах. 25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в розмірі 10 млн грн, а пізніше він зумів обратися до Верховної Ради.

Улітку 2017 року Луценко повідомив, що Бакуліна притягнуть до відповідальності на підставі свідчень Олександра Кацуби, його заступника по "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram